Formål og program

Prosjektets formål

Vi vil inspirere ungdom til å danse mer, utforske mer, føle mestring, samhold og glede.

Streetdance som kunstform og tilknyttet miljø verdsetter ulikheter. Vi vil gi ungdommene verktøy og mulighet til å utvikle sitt eget dansespråk, som av erfaring bidrar til økt selvtillit og trygghet til å utrykke seg selv.

Vi ønsker å hjelpe til med å bygge opp interessen for freestyle (improvisasjon), jamsessions og battles i mindre dansemiljøer i Norge og være en støttespiller for disse.

Etter hvert skal de kunne bruke dansen i sosial sammenheng og som verktøy for å uttrykke seg selv sammen med og foran andre.  

Vi ønsker å formidle god kunnskap om hva streetdance er og hvor det kommer fra.

Basert på mange års erfaring har Soul Sessions Oslo skapt en arena for kompetansedeling og utveksling. Med dette prosjektet kan vi dele kunnskapsbasen vår, og prosjektstedene kan med et større nettverk på sikt rulle videre på egenhånd. Dette vil bidra til vekst i mindre miljøer og bidra til en positiv utvikling av kunstformen.

Program
Helgeworkshops
Soul Sessions Oslo jam
Summer Dance Camp & pedagogkurs
Rookie battle
Juste Debout Nordic Oslo

Hva: Helgeworkshop én gang i måneden (foreløpig 8 timer tilsammen fordelt på lørdag-søndag. Forbehold om noe endring her!) (bindende for deltagere)

Hvor: Prosjektsted 1-6

Når: januar  – juni 2019 

Hva: En intensiv og sosial uke med danseworkshops og andre aktiviteter for deltakere og danselærere/ansvarlige (bindende for deltagere)

Hvor: Sentralen i Oslo

Når: 24.-29. juni 2019

Hva: Rookie battle på Soul Sessions Extended (streetdancefestival)

Hvor: Sentralen i Oslo 

Når: oktober 2019

Utvalgte dansepedagoger kommer til et prosjektsted og holder workshop i sin stil innen streetdance; breaking, hiphop, house, popping, locking, dancehall, vogue, waacking.

 

Innhold:  

 1. Grunnteknikker innen stilene dansepedagogene representerer. 
 
 2. Verktøy for freestyle (teknikk, variasjoner av trinn, tankemønster, kreativitet, eget uttrykk).  
 3. Historie om streetdance-kulturen og utviklingen av de ulike stilene. Informasjon om miljøet i Oslo og internasjonalt, ift. battles, jams og mer kommersiell form for streetdance.
 4. Enkelte steder vil det organiseres jam/battle

Hovedsakelig danseworkshops, jam/battle og andre ekskursjoner. Workshops og overnatting er gratis for deltakerne og ansvarlige (krever overnatting på Sentralen for alle prosjektsteder). Reise og diett må dekkes av prosjektstedene. Vi oppfordrer prosjektstedene til å søke om støtte fra sitt lokalmiljø til dette, ellers må deltagerne selv betale en deltageravgift til dette.

OPPLEGG FOR UNGDOMMENE:

Innhold:

 1. Danseworkshops 
 2. Battle og jam
 3. Annet; ekskursjoner, graffiti osv.

Mål:  

Ungdom samles fra flere steder i landet på Sentralen og viser at det er et fellesskap og en arena for denne typen dans som alle kan ta del i.  

 • Vi ønsker at hver enkelt ungdom i prosjektet skal kjenne glede og mestringsfølelse, og kjenne på fellesskapet med ungdommer med ulike bakgrunner innen dans og fra andre steder i landet.
 • Denne uken fører forhåpentligvis til at flere vil delta på Rookie battle (trinn 3) i oktober.
 • Knytte flere vennskap, bånd og kontakter på tvers av byene. 
 
 • Gøy, sosialt, lærerikt og utfordrende. 


OPPLEGG FOR ANSVARLIGE/DANSELÆRERE:

Hver gruppe har med seg minst 2 stk. voksne som er ansvarlige for sin gruppe og overnatter på Sentralen. Dette kan være leder og/eller danselærer som tilbys;  

 • Danseklasser med fokus på pedagogikk
 • Foredrag/Q&As
  Dette foregår parallelt med dagens sidefag for ungdommene

Innhold:

 1. Workshops i grunnteknikker og undervisningsmetoder innen freestyle, som en vanlig danseklasse.
 2. Historie og teori knyttet til hiphopkulturen. 
 
 3. Hvordan organisere battles og jam sessions // søknadsskriving o.l. 
 
 4. Kreativt arbeid. 


Mål:  

 • Nettverksbygging og tvers av byer og miljøer.
 • Et forum for diskusjoner og deling av utfordringer knyttet til det å drive en 
danseskole/ungdomsklubb som tilbyr streetdance til ungdom. 
 
 • Gi godt påfyll og gode verktøy, som forhåpentligvis motiverer og inspirerer til å jobbe videre med sitt og sine.

Hver høst arrangerer SSO en stor streetdance-festival, med battles, workshops og jam sessions på Sentralen. I forbindelse med dette, arrangerer vi en Rookie battle for prosjektets deltakere og for andre nybegynnere som vil prøve seg. Her får nybegynnere battle for første, andre eller (toppen) tredje gang i trygge og støttende omgivelser, samtidig som de dagen etter får muligheten til å se på de profesjonelle konkurrere mot hverandre. Viktigst av alt, får de oppleve streetdance i sosial sammenheng på nært hold med utveksling og deling av dans.

Festivalen er ikke obligatorisk, men vi oppfordrer deltagerne til å ta en del i dette, enten å prøve seg i battle eller være tilskuer. Reise eller opphold er ikke dekket, men oppfordres å søke om. Tilreisende må ha med seg voksne.